GIELEN NV. | RECYCLAGE | VERVOER | CONTAINERS 

Facebook YouTube E-mail
WENS JE EEN OFFERTE OP MAAT? KLIK HIER

Rolcontainers (kleine volume)

Bedrijfsafval, papier en karton, restafval

Gielen NV is een belangrijke schakel in de recycling van herbruikbare grondstoffen, waardoor het milieu gespaard wordt. De doorgevoerde gescheiden inzameling houdt het bedrijf schoon, bevordert de recuperatie van afvalstoffen en verlaagt de afvalkosten. Papier, karton en restafval worden, al naargelang de hoeveelheid, opgeslagen in praktische containers van 360 l of 660 l (kunststof), 1.100 l (kunststof of metaal), 2.500 l of 4.500 l (metaal). Het onderscheid tussen de afvalstoffen wordt eenvoudig, maar duidelijk aangegeven met verschillende stickers die op de containers worden gekleefd.

Papier – karton

Gescheiden ingezameld papier en karton is een secundaire grondstof voor de aanmaak van nieuwe papier en karton. Wij verzamelen verschillende soorten in, nl productiekarton, kraftkarton, gebruikt karton en papier, kranten, bedrukt papier en een mix van papier/karton. Papier en karton wordt gecontroleerd op zuiverheid en geperst in balen op onze site en gaat zo naar de papierverwerkende industrie.

Voor het confidentieel papier werken we met gesloten containers of palletboxen. Het confidentieel papier wordt versnipperd in kleine stukjes van 1cm². Na het vernietigen ontvangt de klant een vernietigingsattest.

Wat mag er niet bij?

Watervast papier of karton. Dit is papier of karton dat bedekt is met een laagje folie wat niet gerecycleerd kan worden, maar wordt wel ingezameld vanwege zijn hoogcalorische waarde voor verbranding met energierecuperatie.

PMD

Sedert 1 juli 2013 is PMD-inzameling verplicht in Vlaanderen en Brussel. Als erkend ophaler bieden wij ook hier diverse mogelijkheden aan. U kan opteren voor een open of gesloten afzetcontainer of een rolcontainer.

P(lastic flessen en flacons)M(etaal)D(rankkartons)
Wat gaat er soms fout?? Voor de inzameling van PMD zijn er specifieke richtlijnen die wij graag met u doornemen. U kan op www.SorterenOpHetWerk.be de specifieke sorteerregels terugvinden.

fost_plus_logo

Plastic

In de industrie, distributie, groot- en kleinhandel en dienstensector wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zachte LPDE-folie en LLDPE-stretchfolie om producten te verpakken, op te slaan en te transporteren. Deze kunststoffen kunnen uitstekend gerecycleerd worden. De afzonderlijke inzameling ervan verkleint het algemene afvalvolume en bijgevolg de afvoerkost.

Voor de opslag van schoon plasticafval introduceert Gielen NV de KNAPZAK, die in een handige KNAPZAKHOUDER vastgeklemd kan worden. Na de ophaling sorteren recyclingbedrijven de verschillende soorten en verwerken de folie voor nieuwe toepassingen.

logo-valipac

Garageafval

Bij garagehouders wordt met een vaste frequentie het oliehoudend afval opgehaald. Deze vervuilende en gevaarlijke stoffen worden met aangepaste containers, herkenbaar aan een opvallend rood deksel, afgevoerd en vervolgens op een milieuvriendelijke manier verwerkt.
Gielen NV levert hiermee andermaal een bewuste en actieve bijdrage tot een schoner milieu.

Glas

Gielen NV heeft ook voor andere afvalstoffen een milieuvriendelijke oplossing. Zo wordt bij restaurants, horecazaken, drinkcenters en andere glasverwerkende bedrijven het huishoudelijk glas opgehaald. Hiervoor worden containers van 360l ter beschikking gesteld. Dit gerecupereerde glas wordt eerst naar een recyclagebedrijf overgebracht en vervolgens weer in de flessenproductie ingezet.

 

Restafval

Speciaal voor horeca en verse voeding biedt
Gielen NV groene rolcontainers aan voorzien
van een foliezak. Zo blijft uw container proper,
geur- en insectenvrij. Hiervoor worden groene
PVC rolcontainers met bijpassende zakken van
240l, 360l, 660l en 1100l ter beschikking gesteld.
De containers worden op vaste en regelmatige
basis geledigd.

 

SWILL-afval

Swill-afval betreft niet-verpakte gegaarde levensmiddelen,
keuken- en etensresten. Het swillafval halen we wekelijks op een
vaste dag in een 240l rolcontainer op en wordt ingeruild tegen een
gereinigde rolcontainer. Deze biomassa wordt omgezet in o.a.
biogas.

 

 Een handig overzicht van al onze rolcontainers

Download hier onze brochure

 

 

 

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.