Recyclage van kunststoffen met behulp van ‘Plastic Switch’

Sinds april 2021 is het voor bedrijven verplicht om de nieuwe acceptatievoorwaarden voor PMD te respecteren. In de praktijk betekent dit dat het noodzakelijk is om PMD en ‘plastics’, zoals plastic folies, harde kunststoffen, spanbanden en EPS (isomo), selectief in te zamelen. Met onze duurzame inzamelmethode ‘De Plastic Switch’ als logistieke oplossing hoeft dit geen vervelend karwei te worden.

Wat is de ‘Plastic Switch’?

De recyclage van kunststoffen is een vak apart. Bij Containerservice Gielen te Genk (Limburg) zijn de mogelijkheden qua verwerking en transport bijzonder veelzijdig. Afhankelijk van de soort, de kwaliteit en de zuiverheid kiezen we het optimale verwerkingsproces. Als Val-I-Pac-operator en door gebruik te maken van duurzame recyclage wordt er Gielen een tweede leven gegeven aan al je kunststoffen. Dit wordt alleen maar eenvoudiger met onze ‘Plastic Switch’-methode.

Met het invoeren van de ‘Plastic Switch’ halen we uw ‘plastics’ op in de daarvoor voorziene zakken samen met uw PMD. Op die manier kunt u per lediging van uw PMD-container maximaal 7 van deze zakken eenvoudig samen aanbieden en  zo voorkomen we dat deze materialen onwettig bij het restafval terechtkomen. Heeft u nog geen rolcontainer voor PMD aangeschaft? Dan kunt u bij bestelling van een exemplaar nog steeds genieten van de Plastic Switch. Zelfs wanneer u geen PMD-afval aan te bieden heeft, kunnen wij tegen betaling van een voorrijkost enkel de zakken met plastics ophalen.

De 4 ‘plastics’-zakken

Er bestaan 4 ‘plastics’-zakken die u samen met uw PMD-afval kunt aanbieden:

 • Zak voor zuivere folies (400 l);
 • Zak voor harde kunststoffen (300 l);
 • Zak voor EPS/isomo/piepschuim (500 l);
 • Zak voor spanbanden (300 l).

Het is wel belangrijk om de juiste zak te gebruiken per afvalstof en niet te mengen. Ook is er een sluiting voorzien om de afvalzakken goed af te dichten.

De ‘Plastic Switch’: uw sorteerhulp!

De ‘Plastic Switch’ helpt u om:

 • De wettelijke sorteerverplichtingen in België na te leven;
 • Het volume van uw restafval te verlagen;
 • Uw impact op het milieu te minimaliseren;
 • Maximaal te recycleren;
 • De kwaliteit van deze grondstoffen te verzekeren.

Bovendien besparen we samen onnodige kilometers door deze gezamenlijke ophaling.

Méér voordelen met de ‘Plastic Switch’

Door gebruik te maken van de Plastic Switch als ophaalmethode kunt u tot € 150 aan startpremies ontvangen met het inzamelen van PMD, plastic verpakkingsafval, houten verpakkingsafval, plastic spanbanden, karton of EPS (indien u voor het eerste gebruik maakt van een afzet- of rolcontainer). Verder kunt u nog van een aantal bijkomende premies genieten:

 • Zakpremies van € 0,50 per verkochte zak (voor folies, EPS en spanbanden)
 • Recyclagepremie tot € 50/ton afval (€ 10/ton voor hout/metaal, tot € 30/ton voor plastic, etc.)
 • Containerpremies van € 40 tot € 80/jaar/container, afhankelijk van het soort container (voor karton, kunststof en houten verpakkingen)

Valipac attest:

Aangesloten operator

EEN OPLOSSING
VOOR RECYCLAGE

RECYCLAGE OFFERTE OP MAAT

Menu
21 mei om 9uKom naar onze jobdag

Bij Gielen Containerservice zijn we op zoek naar chauffeurs C + CE. Kom langs op onze jobdag en ontdek wat wij te bieden hebben.