BANDEN RECYCLEREN MET
CONTAINERSERVICE GIELEN

Banden recycleren kan op verschillende manieren. Ze kunnen verwerkt worden tot brandstof om gebruikt te worden in de cementindustrie. Maar ze kunnen ook eenvoudigweg aangeboden worden als tweedehandsband. We kunnen uw gebruikte of versleten banden ophalen in open of gesloten containers die u bij ons kunt huren.

U vindt bij ons gegarandeerd een geschikte container voor uw banden. Maar u kunt uw autobanden ook zelf op ons sorteercentrum te Genk afzetten. Daar bent u helemaal vrij in.

SOORTEN
BANDEN

Bij Containerservice Gielen bent u van harte welkom voor de recyclage van uw banden. We kunnen allerlei banden recycleren. Eerst en vooral denken we dan aan banden van personenwagens. Maar ook vrachtwagenbanden, banden van landbouwvoertuigen en industriebanden zijn welkom. Die kunnen worden gebruikt als grondstof voor de cementindustrie.

We kunnen ze ook aanbieden als tweedehandsproducten aan autohandelaars. Na correcte inzameling in een container komen we de banden met plezier ophalen. Volrubberbanden of andere voertuigonderdelen horen uiteraard niet thuis in de containers.

ONTDEK ONZE AFVALCONTAINERS
VOOR UW AUTOBANDEN

ACCEPTATIEVOORWAARDEN VOOR PAPIER EN KARTON

Schone rubberen banden met of zonder velg. Beide types banden worden aanvaard maar dienen apart in de container geladen te worden.

Toegestaan

 • Rubberen banden met of zonder velg
 • Autobanden, vrachtwagenbanden, busbanden, motorbanden, landbouwbanden enzovoorts.
  (prijzen van verschillende types banden kunnen wel variëren, zie offerte)

Niet toegestaan

 • Volrubberbanden
 • Rubber matten
 • Technisch rubber
 • Afval van atletiekbanen
 • Overige kunststoffen
 • Overige auto-, bus- of vrachtwagenonderdelen
 • Overige afvalstromen zoals kunststoffen, metalen, restafval, papier, grond, enzovoorts.

Bij niet-conformiteit behoudt de ophaler zich het recht voor om de betreffende lading te weigeren en/of de hieruit voortvloeiende meerkost voor de inzameling en verwerking door te rekenen. 

AUTOBANDEN RECYCLEREN
DE JUISTE CONTAINER KIEZEN

Voor het verzamelen van autobanden, vrachtwagenbanden, busbanden, motorbanden, industriebanden, landbouwbanden, enzovoort raden we het gebruik van een open container aan. Deze open container moet groot genoeg zijn. Daarom bieden we voor dit doeleinde containers aan van 28 m³ en 40 m³. U kunt hierin zowel rubberen banden met velgen als zonder velgen deponeren. We vragen dan wel dat u ze apart in de container laadt. Onze bekwame medewerkers komen uw gevulde container(s) ophalen om de materialen op onze site te verwerken.

Huur een container