LANDBOUWFOLIE RECYCLEREN
MET GIELEN NV

Landbouwfolie recycleren zonder zorgen is perfect haalbaar met een van de totaaloplossingen van Containerservice Gielen. Wij verhuren kwalitatieve containers voor het inzamelen van folies, ook landbouwfolie. Folie in deze sector vraagt om een iets andere aanpak door de aard van het gebruik.

De acceptatievoorwaarden opvolgen is dan ook belangrijk. Zo mogen er geen klonters aarde of resten van gewassen aanwezig zijn tussen de folie bij het inzamelen. Ze moeten dus borstelschoon zijn. Lichte verontreiniging is geen probleem.

LANDBOUWFOLIES
VEILIG RECYCLEREN

Waarom zou voor landbouwfolie recyclage ingewikkelder moeten zijn dan voor andere folies? Bij Containerservice Gielen hebben we diverse totaaloplossingen voor het inzamelen en verwerken van folies uit de landbouwsector. Daarmee bedoelen we de transparante, zwarte, witte of groene EP-folies die gebruikt worden in landbouwtoepassingen.

De toepassingen zijn onder meer het afdekken van voederkuilen en serres of het bedekken van teelten zoals aardbeien. Deze folies mogen licht verontreinigd zijn maar moet wel borstelschoon zijn. Zo kunnen we ze veilig recycleren.

ONTDEK ONZE CONTAINERS
VOOR LANDBOUWFOLIE

ACCEPTATIEVOORWAARDEN VOOR LANDBOUWFOLIE

Landbouwfolie verschilt van gewone folie omdat deze door de aard van de toepassing licht verontreinigd kan zijn. Dit is geen enkel probleem. Wel vragen we dat de folie borstelschoon is en dat er dus geen klonters aarde of resten van de gewassen aanwezig zijn tussen de folie.

Toegestaan

  • Vollegrondstuinbouwfolie, kuilfolie, stretchfolie
  • Landbouwfolie moet (bezem)schoon zijn (liefst schoongespoten), vrij van zand/kleiresten en vrij van zandzakken.
  • Op rol of los gestort

Niet toegestaan

  • Vloeidarmen
  • Vervuilingen zoals zand, klei, planten, etc.
  • Nietjes, stenen, houtkrullen, ijzerdraad, etc.
  • Overige harde en zachte kunststoffen
  • Overige folies
  • Overige afvalstoffen zoals papier, metalen, restafval, hout, grond, etc.

Bij niet-conformiteit behoudt de ophaler zich het recht voor om de betreffende lading te weigeren en/of de hieruit voortvloeiende meerkost voor de inzameling en verwerking door te rekenen. 

SOORTEN CONTAINERS VOOR
UW LANDBOUWFOLIE

Bij Containerservice Gielen beschikken we over open containers ideaal voor het inzamelen van landbouwfolie. Deze containers zijn leverbaar in de volgende formaten: 10 m², 15 m³, 25 m³ en 28 m³.

Ze worden zorgvuldig geleverd, geplaatst en weer opgehaald door onze moderne vrachtwagens met gekwalificeerde chauffeurs. De ingezamelde landbouwfolie recycleren we volgens de geldende milieunormen.

Huur een container